Moi!
Yritin netistä surffailla sopivaa reseptiä piirakkaan omenasoseesta, sitä kun oli omista omenoista tehtynä jääkaapissa iso laatikollinen ja yhden ihmisen kulutus sille on melko pieni. En löytänyt sopivaa reseptiä, joten yhdistelin niitä ja olin melko tyytyväinen lopputulokseen! Pohja oli mukavan mehevä ja omena maistu hyvin. Myös maistajat olivat tyytyväisiä! ;) Mun oli myös pakko kehitellä reseptistä sellainen että vatkainta ei tarvita, sellainen on sillä vielä hakinnan alla:D Ainoastaan seuraavaa kertaa varten pitää korjailla piirakan päälle tulevien murusten koostumusta, ja tähän reseptiin muutinkin niitä jo hieman. Kuulen mielelläni kommentteja kaikilta kokeilleilta ja muiltakin!
Tässä siis resepti (todella helppo, sopii myös alotteleville leipureille):
Pohja
- 150g margariinia
- 1dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2dl vehnäjauhoja
- 1dl kaurahiutaleita
- 1tl leivinjauhetta
- 2rkl maitoa
Täyte
- 2,5dl omenasosetta
Päälle
- 50g margariinia
- 1dl kaurahiutaleita
- 3/4 dl venhäjauhoja
- 4rkl sokeria
Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
1. Aloita sulattamalla margariini hellalla tai mikrossa ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Sekoita sokeri ja rasva hyvin keskenään.
2. Sekoita kananmuna rivakasti sokeri-rasva seokseen
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
4. Voitele piirakkavuoka pehmeällä huoneenlämpöisellä margariinilla (n. 20g) sormia ja talouspaperia apuna käyttäen. Jauhota vuoka korppujauhoilla.
5. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhotetuilla sormilla.
6. Levitä pohjan päälle tasaisesti omenasose.
7. Tee kauramuruseos eli sekoita sulatettu huoneenlämpöinen rasva, kaurahiutaleet, vehnäjauho ja sokeri keskenään. "Murustele" seos piirakkapohjan päälle.
8. Paista piirakka uunin keskitasolla n. 30min.
9. Tarjoa jäähtyneenä sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti jäätelön tai vailjakastikkeen kera. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti